Studera för att bli affärsjurist

Att studera för att bli affärsjurist kan man göra på flera olika utbildningar och sätt i Sverige. Det mest gedigna sättet är att studera för att erhålla en juridisk kandidat-examen, s.k. jur.kand. Dessa juristutbildningar, som är på 270 högskolepoäng (4.5 år), hittas på några av de större studieorterna i Sverige så som:

Studera till Affärsjurist

Efter en avlagd juridisk kandidat-examen ges möjlighet till alla yrkesval inom juristyrkes som advokat, åklagare, domare, polischef, m.m. För att bli affärsjurist krävs dock inte att man har en jur.kand. utbildning utan vem som helst får kalla sig affärsjurist men önskvärt är att kunna en del juridik samtidigt som man har affärsintresse.

Utbildningar till affärsjurist

Utbildning till Affärsjurist

Det finns flera sätt att utbilda sig till affärsjurist utan att få en formell juridisk examen vilket då inte heller ger möjlighet att arbeta som t.ex. advokat eller åklagare.

Den bästa utbildningen till affärsjurist finns vid Linköpings Universitet som är en magisterexamen inriktad på affärsjuridik (jur.mag.) och motsvarar 180 hp (3 års utbildning).

Tidigare fanns ett affärsjuristprogram vid Högskolan i Jönköping men sedan 2013 är utbildningen vid skolan nedlagd för nya sökande.

Det finns många enstaka juridiska kurser på landets högskolor och universitet men även en del juridiska program som inte berättigar till en jur.kand. examen, men som ändå kan vara en bra bas att stå på om man vill jobba som affärsjurist.Allt intressant om affärsjurister

Här finner du mycket mer information om affärsjurister och affärsjuridik men också en del kul och lustigt gällande andra jurister och advokater.Meny - Affärsjurist
Till förstasidan på www.affarsjurist.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeArbeta somBra affärsjuristNyheter